Over Egbert

Egbert Meijers, geboren te Grolloo 15 juni 1948, maakte begin jaren 60 kennis met zenders als AFN en Radio Luxembourg en de blues- en countrymuziek: Son House, John Lee Hooker, Hank Williams en Jimmie Rodgers. Het werd een ommekeer in zijn leven. De accordeon werd een gitaar en Beethovens ‘Für Elise’ werd vervangen door ‘Mean Woman Blues’ van Elvis. De geboren en getogen boerenzoon Meijers ging achter de muziek aan en vond daarin een liefde die zijn leven inhoud en betekenis gaf.

De liedjes die hij sinds de jaren zeventig schreef, brachten hem in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen en Amerika op podia en in radio en tv-programma’s. Zijn werk werd op verschillende cd’s vastgelegd.

Meijers nam als culturele duizendpoot talrijke initiatieven, zoals het Big Bear Festival, het Muzem! festival, De Drentse Bluesopera, Symfonie Ode an de Ao, het boek Flint, zwerver uit de oertijd en diverse radio- en tv-programma’s. Voor de rotonde in Grolloo ontwierp hij het beeld Crossroad Blues. Daarnaast werkte mee aan activiteiten en publicaties op het gebied van regionale taal en cultuur.